Gündemi sarsan iddia! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında tartışma: Açıklama geldi

Gündemi sarsan iddia! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında tartışma: Açıklama geldi
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında elektrik ve doğal gazdaki devlet katkısı ile emekli ikramiyeleri konusunda yaşandığı iddia edilen tartışmaları yalanladı.

Gazeteci Sedat Bozkurt'un iddiasına göre, Erdoğan'ın bakanlarla bir araya geldiği toplantıda Mehmet Şimşek'in elektrik ve doğalgazdaki devlet katkısına tepki gösterdiği belirtildi. Şimşek'in, "Yoksullar içinse Aile Bakanlığı bunları tespit edip sadece onlara ödesin, herkesinkini niye ödüyoruz?" şeklinde konuştuğu öne sürüldü.

Yalanlama Geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada böyle bir diyalogun yaşanmadığı belirtildi. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, Erdoğan ile Şimşek arasında kabine toplantısı öncesi veya sonrasında böyle bir diyalogun geçmediği ifade edildi.

Devam Eden Devlet Desteği

Açıklamada, elektrik faturalarında yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75'lik devlet desteğinin devam ettiği hatırlatıldı. Ayrıca, emeklilere verilen bayram ikramiyelerine 2024 yılında yüzde 50 zam yapıldığı da bildirildi.

Suç Duyurusu Yapılacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklamasında, bahsedilen iddiaları ortaya atanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Kamuoyunun, manipülatif amaçlarla yapılan mesnetsiz iddialara itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.