Filistin Davası İçin Kendini Yakan ABD Askerine Şehirden Onur

Filistin Davası İçin Kendini Yakan ABD Askerine Şehirden Onur
Batı Şeria'da bir şehir, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için kendini yakan ABD askerinin adını bir yola verdi. Aaron Bushnell'in fedakarlığı Filistin'de yankı uyandırırken, Eriha Belediye Başkanı Sidr, Bushnell'in Filistinliler...

Batı Şeria'daki Eriha şehri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için kendini yakan ABD askerinin adını bir yola verdi. Bu cesur eylem, Filistinliler tarafından kahramanlık olarak nitelendirilirken, İsrail ve ABD'den ise tepkiyle karşılandı.

Aaron Bushnell Sokağı: Eriha Belediye Başkanı Abdul Kerim Sidr, pazar günü küçük bir törenle Aaron Bushnell Sokağı'nın yeni tabelasını halka tanıttı. ABD Hava Kuvvetleri'nde görev yapan Bushnell, geçen ay Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde "artık soykırıma ortak olamayacağını" söyleyerek kendini yakmıştı.

Feda ve Kahramanlık: Sidr, Bushnell'in Filistinliler için "her şeyini feda ettiğini" söyledi. Bushnell'in Filistinlilerle hiçbir sosyal, ekonomik veya siyasi bağı olmasa da, özgürlük aşkı ve Gazze'ye yönelik saldırılara karşı durma arzusu onu bu cesur eyleme itti.

Filistin Davasını Alevlendirmek: Eriha Belediye Meclisi üyesi Amani Rayan, Bushnell'in en değerli şeyini feda ettiğini ve tüm ayrıcalıklarını Gazze'deki çocuklar için terk ettiğini vurguladı. Rayan, Bushnell'in "güçlü bir kıvılcım yakmak ve Filistin davasını yeniden alevlendirmek" istediğini de ekledi.

Trajik Son ve Tepkiler: Massachusetts'ten 25 yaşındaki Bushnell, protestosunu Twitch'te canlı yayımlamıştı. ABD Gizli Servis görevlileri tarafından kurtarılmaya çalışılsa da, hayati tehlike arz eden yaralar nedeniyle hayatını kaybetti. Eylemi Filistinliler tarafından kahramanlık olarak nitelendirilirken, İsrail ve ABD'den ise tepkiyle karşılandı.

Gazze'de Devam Eden Trajedi: ABD, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına askeri ve mali destek sağlamaya devam ediyor. Saldırıda 30 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti ve Gazze büyük bir yıkıma uğradı. Çatışmalar devam ederken, ABD ve İsrail'in Filistinlilere yönelik tutumu dünya kamuoyunda tepkilere yol açıyor.

Biden'dan Netanyahu'ya Sert Eleştiri: ABD Başkanı Joe Biden, Netanyahu'nun "masum hayatlara" karşı kayıtsızlığının "İsrail'e yardım etmekten çok zarar verdiğini" söyledi. Biden, "[Hamas'ın] peşine düşme sonucunda 30 bin Filistinlinin daha ölemeyeceğini" belirterek Netanyahu'yu uyardı.

Aaron Bushnell'in cesur eylemi, Filistinlilerin özgürlük mücadelesinde sembol haline geldi. Bu trajik olay, Gazze'de yaşanan dramatik insani krize ve İsrail'in Filistinlilere yönelik insan hakları ihlallerine dikkat çekiyor.