FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Altın ve döviz fiyatlarında beklenti ne yönde?

FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Altın ve döviz fiyatlarında beklenti ne yönde?
FED toplantısı için geri sayım başladı. Bugün açıklanması beklenen kararın saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. FED faiz kararı ne yönde olacak?

FED toplantısının yapılmasına az bir süre kalmış durumda. Tüm piyasalar tarafından beklenen faiz kararının ne yönde olacağı tüm kişiler tarafından merak edilmeye başlandı. Altın, para, kripto ve emtia piyasaları için geri sayım başlamış durumda. Piyasaları dünya çapında etkileyecek kararla birlikte faiz kararının ne yönde olması bekleniyor?

FED Faiz Beklentisi

Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeye göre FED faiz kararı bu toplantıyla birlikte 75 baz puan artırım yapması bekleniyor. En son 75 baz puan artırıma giden bankanın bu ay da 3. kez 75 baz puanlık bir hamle yapması bekleniyor. Diğer bir yandan 100 baz puan artırım seçeneği de masada yer alıyor.

FED kararı sonrasında ABD'de makro ekonomik veriler açıklanarak piyasalara sunulacak. Faiz kararının açıklanmasıyla birlikte altın ve döviz fiyatlarının da ne durumda etkileneceği merak ediliyor. ABD'de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri bugün açıklanacak. Daha sonrasında ikinci el konut satış rakamlarının da açıklanması ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor. Amsterdam merkezli banka ABN Amro, Fed’den 75 baz puan artırım beklendiğini açıkladı. 100 puanlık bir artışa gidilmeyeceğini belirten ABN Amro, ABD'nin 2023 ve 2024 yıllarında da sınırlayıcı politikanın devam edeceğini açıkladı.

FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

ABD'de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri saat 14:00’te yayımlanacak. Ardından ikinci el konut satışları rakamları saat 17:00’de açıklanacak.

FED toplantıları 20-21 Eylül tarihlerinde yapılacak. FED faiz kararı ise 22 Eylül saat 21.00'de açıklanacak. Kararın açıklanmasından önce birçok uzman ekonomist tarafından piyasa tahminleri yapılmış durumda. Altın fiyatlarının aşağı yönde hareketli ilerlemesi sonrasında kararın açıklanmasıyla birlikte fiyatlar ne yönde değişeceği yatırımcılar tarafından merak ediliyor.