Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yeni dönem başladı: 1 Nisan'dan itibaren böyle olacak

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yeni dönem başladı: 1 Nisan'dan itibaren böyle olacak
Ev sahiplerini bekleyen yeni bir kısıtlama, 30 Nisan itibariyle yürürlüğe girecek olan güvenlik kamerası yasağı gündeme geldi.

Airbnb, ev sahiplerine evlerinde güvenlik kamerası bulundurmayı kesinlikle yasaklıyor. Bu yasak, ev sahiplerinin misafirlerin mahremiyetine öncelik vermesi amacını taşıyor. Oturma odası ve koridor gibi ortak alanlara kamera konulması da yasaklanıyor. Daha önce yasak olan banyo ve yatak odası gibi mahremiyet alanlarına ek olarak, ortak alanlara da kamera konması engelleniyor. Bu adımın amacı, misafirlerin rahatını ve mahremiyetini korumaktır.

Dış Mekan Kamera Kullanımına Sınırlama

Ev sahipleri, evin dışına kamera koymak isterlerse, ilanlarında bunu belirtmek ve kameraların konumunu göstermek zorundalar. Ancak dışarıya konulan kameraların içeriği göstermesi yasaklanmıştır. Bu kısıtlama, misafirlerin mahremiyetine saygı gösterme amacını taşıyor ve gizli gözetim durumlarını önlemeyi amaçlıyor.

Cezai Yaptırım ve Son Tarih

Yasağa uymayan ev sahipleri, Airbnb’den ihraç edilme riskiyle karşı karşıya kalacaklar. Ev sahipleri, 30 Nisan’dan önce evlerindeki kameraları kaldırmalıdır. Airbnb'nin bu değişikliği, topluluk politikasını netleştirme ve misafirlerin güvenliğini sağlama amacını taşıyor.

Dışarıya Kamera Yerleştirmek ve İlân Düzenlemeleri

Ev sahipleri, dış mekanlara kamera koymak isterlerse, ilanlarında bu durumu belirtmek zorundadırlar. Ancak içeriyi izleyen kameralara izin verilmeyecek ve belirli dış mekanlarda kamera kullanımı yasaklanacaktır. Ev sahiplerinin 30 Nisan tarihine kadar gerekli düzenlemeleri yapması gerekmektedir. Bu yeni düzenleme, ev sahiplerine net kurallar ve beklentiler sunmayı amaçlamaktadır.