Ev hanımlarına müjde! Evden emeklilik ile her ay 5.500 TL Sizin olacak! İşte yapmanız gerekenler

Ev hanımlarına müjde! Evden emeklilik ile her ay 5.500 TL Sizin olacak! İşte yapmanız gerekenler
Ev hanımlarına müjdeli haber geldi. Ev hanımları için emeklilik hayaldi gerçek oldu. Milyonlarca ev hanımı, son dakika emeklilik haberi ile sevindiler. Yeni gelen güncelleme İle ev hanımları da emekli olabilmek için gün sayı sayıyor. Emeklilik ile ilgili detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Ev hanımları da emekli olacak üstelik aylık 5 bin 500 TL maaş alacaklar. Daha önceden çalışmamış olsalar bile maaş alabilecekler. Bu fırsattan yararlanmak isteyen kişiler  hemen başvuruda bulunsun. İşte tüm detaylar....

SGK’dan çok önemli açıklama ev hanımlarına geldi

SGK’dan son dakika haberi ile ev hanımlarının hayallerini gerçekleştirmesine imkan tanıyor. SGK aracılığı ile yapılan açıklamaya göre işsiz ev kadınları, emekli olabilmek için dilekçe vermesi gerekiyor. Açıklamaya İse şu şekilde, emeklilikte en düşük maaş 5.500 TL olacağı yer alıyor. Başvurunuz onaylanırsa eğer emekli maaşı alabilirsiniz. Bunun için iki seçenek yer alıyor. Birincisi prim ödeme ile ikincisi ise evde üretim yaparak satış yapma seçeneği bulunmaktadır. Ev hanımları isteğe bağlı olarak poliçe ile emekli olabilme şansına sahipler. 2008 yılından beri isteğe bağlı olarak sigortalı kadınlar, 4B’ye yani Bağ-Kur’a üye sayılmaktadır. Bu sebeple SSK’lılardan daha fazla prim ödeme yapmak zorundadır. 

Vergiden muaf tutulacak

Daha önceki dönemlerde ikramiyesiz olarak çalışmış olan ev hanımları 3,5 yıldan daha az süre ile ikramiyeli emekli olabilecekler. İkramiye ödemelerine ile alakalı belirlenen tutar, o sene yürürlükte olan asgari ücret tutarında hesaplanacak ve o tutar üzerinden maaş alacaklar.

SGK’dan müjde ev hanımları emekli olacak 

Ev hanımlarının için devrim niteliğinde olan bu haber ile alakalı SGK açıklama yaptı. Ev hanımlarının emekli olabilmeleri için açıklamada bulunan SGK, ev hanımlarının vergiden muaf esnaflık yönetimi seçeneği de yer almaktadır. Bu şekilde de evinde kendi üretimini yaparak esnaf muafiyetinden faydalanabilecekler. SGK’dan yapılan duyuruda ayrıca, ev hanımlarına tanınan hakların yeniden gözden geçirildiği, Tüccar Muafiyet Belgesi olan kadınların vergi ve sigortadan muaf olabileceği belirtildi.