Dilan ve Engin Polat'ın 92 Milyar TL mal varlığı varmış! Bakan Yerlikaya açıkladı: MASAK hepsine el koydu

Dilan ve Engin Polat'ın 92 Milyar TL mal varlığı varmış! Bakan Yerlikaya açıkladı: MASAK hepsine el koydu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan MASAK incelemeleri sonucunda bazı fenomenlerin toplamda 92 milyar liralık mal varlığına el konulduğunu duyurdu.

Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim insanımıza eziyet edip, malından mülkünden haksız yere el koyduğu ve biz bunu çökerttik adalete teslim ettik" ifadelerini kullandı. Ayrıca, el konulan mal varlıklarının anahtarlarının polise teslim edilerek trafik devriyesi yapılacağını belirtti.

Bakan Yerlikaya, bu açıklamaları AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı ziyareti ve Esenyurt Koza Mahallesi'ndeki bir otelde katıldığı iftar programında yapmıştı.

MASAK Raporu Sonrası Mal Varlıklarına El Konuldu

Geçmiş dönemlerde gündeme gelen ve mal varlıklarına el konulan sosyal medya fenomenlerinin durumuyla ilgili konuşan Yerlikaya, bu kişilere ait mal varlıklarına MASAK raporu sonrasında mahkeme kararıyla el konulduğunu belirtti.

İstanbul Emniyeti'nin organize suç örgütlerine yönelik yaptığı operasyonlar sonucunda el konulan mal varlıklarının, adaletin tecellisi için polise tahsis edildiği vurgulandı.

Suç Örgütlerine Karşı Kararlılık

Bakan Yerlikaya, konuşmasında suç örgütlerine karşı kararlı bir tutum sergileyerek adaletin herkes için sağlandığını ve organize suç örgütlerinin herhangi bir ülke aidiyetinden bağımsız olarak cezalandırıldığını vurguladı.