DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç son dakika açıkladı

DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç son dakika açıkladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Partisi'nin geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özellikle geçmişte terörle bağlantılı partilerin kapatılmasıyla ilgili vurgularda bulunan Bakan Tunç, DEM Partisi'ne yönelik uyarılarda bulundu.

Bakan Tunç'un ifadelerine göre, Türkiye'de terörle bağlantılı olduğu gerekçesiyle geçmişte bazı partilere kapatma davaları açılmış ve bu partiler kapatılmıştı. DEM Partisi'nin benzer bir duruma düşmesi halinde ise aynı muameleyle karşılaşabileceği uyarısı yapıldı.

Demokratik Siyaset ve Şiddetin Önlenmesi

Adalet Bakanı, demokratik siyasetin önemine vurgu yaparak, şiddetin demokratik hukuk devletinde yeri olmadığını belirtti. Anayasa'nın 26. maddesinin şiddeti suç saydığını hatırlatan Bakan Tunç, demokratik siyaset yapanların teröre karşı net bir tavır sergilemeleri gerektiğini vurguladı.

Devlet Büyüklerine Yönelik Hakaretler

Diyarbakır Sur'da yaşanan olaylarda devlet büyüklerine yönelik hakaretlerin kabul edilemez olduğunu dile getiren Bakan Tunç, bu tür eylemlerin yargılanacağını belirtti. DEM Partisi'nin de bu tür olaylara karışması halinde yasal işlem başlatılacağı uyarısında bulundu.

Belediyelerin Sorumluluğu ve Terörle Mücadele

DEM Partisi'ne yönelik uyarılarda bulunan Bakan Tunç, belediyelerin terörü desteklemesi halinde anayasa ve kanunlar çerçevesinde gereğinin yapılacağını ifade etti. Belediyelerin terörü desteklemesi durumunda kayyum atanabileceğini belirten Tunç, bu tür durumların önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Anayasa Çalışmaları ve Demokratikleşme

Bakan Tunç, Türkiye'nin darbe anayasasıyla yönetildiğini ifade ederek, yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini belirtti. Meclis'in bu konuda uzlaşması gerektiğini vurgulayan Tunç, sivil toplumun da görüşlerinin alınarak yeni bir anayasanın oluşturulması gerektiğini dile getirdi.