Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında gerilim iddiası! Son dakika açıklaması yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında gerilim iddiası! Son dakika açıklaması yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında ekonomi politikalarıyla ilgili yaşanan anlaşmazlıklarla ilgili medyada çıkan iddialara resmi bir açıklama geldi.

Haberde öne sürülen kriz iddialarının doğru olmadığı belirtildi ve küresel sistemle ilgili bir çözümün devreye girdiği yönündeki spekülasyonlar reddedildi.

Resmi Açıklama Detayları

Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında herhangi bir gerginlik yaşanmadığı vurgulandı. Ülkenin ekonomik politikalarının belirlenmesinde Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı'nın kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Fuat Uğur'un İddiası

TV100 yazarı Fuat Uğur'un iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonuçları hakkında tahminlerde bulunarak, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'i emekli aylıkları konusunda zorladığı belirtildi.

Bakan Şimşek'in Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise gerilim iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şimşek, kasıtlı şekilde yayılan yalan haberlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. İfadelerinde, ülkenin ekonomik sorunlarına odaklanacaklarını ve programlarını güçlendirerek hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.