Çok sayıda ölü ve yaralı var! Katliam gibi kaza oldu: Adana'dan acı haberler geliyor

Çok sayıda ölü ve yaralı var! Katliam gibi kaza oldu: Adana'dan acı haberler geliyor
Korkunç kaza, Karaisalı ilçesine bağlı Gildirli Mahallesi'nde sabaha karşı gerçekleşti.

Seyir halinde olan tarım işçisi taşıyan minibüs, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Minibüsün alev almasıyla facia daha da büyüdü.

Olay yerine hızla müdahale edildi

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin kısa sürede yangına müdahale etmesiyle alevler kontrol altına alındı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede 3 kişinin hayatını kaybettiği, 18 kişinin ise yaralandığı belirlendi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

Ölü ve yaralı sayısı netleşti

Kazada, hastanede bir yaralının daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 4'e, yaralı sayısı ise 17'ye yükseldi. Yaralılardan 2'sinin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Sürücü ise kazadan yara almadan kurtuldu ve jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kazanın ayrıntıları ortaya çıktı

Olayın detayları incelendiğinde, tarım işçilerinin aslında Mardin’in Kızıltepe ilçesinden Manisa'ya gitmek üzere yola çıktığı, ancak sürücünün navigasyon yardımıyla yanlış yöne sürüklendiği anlaşıldı. Minibüsün yakıt almak için durduğunda yanlış yola girdiğini fark ettiği, doğru yola girmeye çalışırken römorkun etkisiyle virajı alamayıp uçuruma yuvarlandığı belirlendi.

Jandarma soruşturmayı sürdürüyor

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı ve jandarma ekipleri olay yerinde detaylı incelemelerde bulunuyor. Kazanın nedenleri ve sorumlularıyla ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu tür trajik olayların tekrarlanmaması için alınacak önlemler de tartışma konusu oldu.