Çok sayıda il için kırmızı alarm verildi! İşi olmayan dışarı çıkmasın: Saat verildi

Çok sayıda il için kırmızı alarm verildi! İşi olmayan dışarı çıkmasın: Saat verildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. M

armara, Ege (Muğla hariç), Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç bölgeleri, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca batı bölgelerinde toz taşınımı olacağı öngörülüyor.

Hava Sıcaklığı

Hava sıcaklıklarının, ülkemizin iç kesimlerinde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise genellikle mevsim normallerine yakın seyredeceği tahmin ediliyor. Bu sıcaklık farklılıkları, özellikle tarım ve günlük yaşam üzerinde etkili olabilir.

Rüzgar Durumu

Rüzgarın, yurdun batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden, diğer bölgelerde ise batı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor. İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında rüzgarın kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bu nedenle bu bölgelerde bulunan vatandaşların rüzgarın getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde beklenen yerel kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir. Bu bölgelerde yaşayanlar, hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır.

Toz Taşınımı Uyarısı

Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da beklenen toz taşınımı, görüş mesafesinde azalmaya, hava kalitesinde bozulmaya ve ulaşımda aksamalar gibi çeşitli olumsuzluklara yol açabilir. Bu nedenle, bu bölgelerde yaşayanların ve seyahat edenlerin dikkatli olmaları, mümkünse açık alanlarda uzun süre kalmamaları önerilir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden, bu bölgelerde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Özellikle tarım ve inşaat gibi açık alanda çalışanların bu uyarıyı dikkate almaları önemlidir.