Çok büyük felaket yaşandı! 10 binden fazla ev su altında kaldı: Yeni talimat verildi

Çok büyük felaket yaşandı! 10 binden fazla ev su altında kaldı: Yeni talimat verildi
Rusya'nın Orenburg bölgesi, geçtiğimiz hafta içinde Ural Nehri'nin taşması sonucu sel felaketiyle sarsıldı. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte, Orsk kenti yakınlarındaki bir barajın patladığı duyuruldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu felaket sonrasında hükümete yeni bir dizi talimat verdi. Sel felaketinin yarattığı acil durumla başa çıkmak için özel bir komisyonun kurulması talimatını verdi.

Binlerce Ev Sular Altında Kaldı

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı verilerine göre, ülkenin 37 bölgesindeki 226 yerleşim birimi nehirlerin taşkınlarından etkilendi. Sular altında kalan ev sayısı 10 bin 550'yi aşarken, bahçe ve köprü sayıları da etkilenen alanların genişliğini gösteriyor.

Tahliyeler Başladı

Putin'in talimatları doğrultusunda, sel tehdidi altındaki bölgelerde acil durum ilan edilerek, tahliyeler başladı. Kurgan ve Tümen bölgelerinde geçici konaklama merkezleri oluşturuldu ve vatandaşlar güvenli bölgelere taşınmaya başlandı.

Uyarılar ve Çağrılar

Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov, su taşkınlarından etkilenebilecek bölgelerdeki vatandaşlara uyarılarda bulundu. Halkı, uyarıları ciddiye almaları ve gerekli tahliyeleri yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Barajın Patlaması ve Felaketin Boyutları

Orenburg bölgesindeki Orsk şehrinde yaşanan baraj patlaması sonucunda, ülke genelinde büyük çapta sular altında kaldı. Bu durum, Rusya'da acil durum ilan edilmesine neden oldu ve hükümetin olağanüstü önlemler almasını gerektirdi.