Bugün mutlaka önlem alın! İstanbul için alarm verildi: Çok etkili olacak

Bugün mutlaka önlem alın! İstanbul için alarm verildi: Çok etkili olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün (26 Mart 2024 Salı) için İstanbul başta olmak üzere birçok il için sarı kod uyarısı verdi. Bu uyarı, özellikle gök gürültüsü ve toz taşınımı gibi hava koşullarına dikkat çekiyor.

MGM'nin yayınladığı hava tahmin raporuna göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Ege Bölgeleri'nde kuvvetli gök gürültüsü bekleniyor. Bu durum, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği anlamına geliyor.

MGM'nin açıklamasına göre, Marmara ve Ege Bölgeleri'nde toz taşınımı ve sabah saatlerinde sis görülebilir. Bu nedenle, özellikle sürücülerin ve dışarıda çalışanların önlem almaları önem taşıyor.

Hava Tahmini Detayları

MGM'nin raporunda, Marmara'nın batısı ile Antalya ve Mersin dışındaki bölgelerde yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanaklar da görülebilir.

Toz Taşınımı Nedir?

Toz taşınımı veya toz fırtınası, kuvvetli rüzgarların etkisiyle çöl üzerinden taşınan toz taneciklerinin geniş bir alana yayılmasıdır. Bu durum, özellikle çöl bölgelerinde başlar ve uzak yerlerde etkisini gösterir.

Türkiye'de, Orta Doğu ve Afrika kaynaklı çöl tozları etkili olmaktadır. Bu tozlar genellikle İlkbahar, Sonbahar ve Yaz aylarında daha yoğun olarak görülür. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, toz taşınımından en fazla etkilenen bölgelerden biridir.