Bugün çok kuvvetli çok şiddetli olacak! Sarı alarm verildi: O illerde yaşayanlar acil önlem alsın

Bugün çok kuvvetli çok şiddetli olacak! Sarı alarm verildi: O illerde yaşayanlar acil önlem alsın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre, 5 bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, ülkenin bazı bölgelerinde sarı kodlu uyarılar yapıldı.

Rapora göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlı hava etkili olacak. Bu yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor.

Sarı Kodlu Uyarılar

Van, Şırnak ve Hakkari illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu illerdeki yağışların şiddetli olabileceği ve bazı olumsuzluklara neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Rapor, hava sıcaklığında belirgin bir değişiklik olmayacağını ve mevsim normalleri civarında seyredeceğini öngörüyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğudan eseceği belirtilirken, bazı bölgelerde kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bu durumda ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Ulaşımda aksamaların yaşanabileceği de raporun vurguladığı konular arasında yer alıyor.