Bu hafta sonu planı olanlar iptal edecek! Çok şiddetli olacak: Önlem almayan yanacak

Bu hafta sonu planı olanlar iptal edecek! Çok şiddetli olacak: Önlem almayan yanacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bazı bölgelerde de şiddetli yağış olacağı belirtildi.

Özellikle Rize ve Artvin kıyılarında yağmurlu havanın etkili olması beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde, batı kesimlerde yer yer pus ve sis oluşması bekleniyor. Bu durum sürücülerin dikkatli olmasını gerektirecek.

Çığ Tehlikesi Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu bölgelerde bulunan yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı tedbirli olunmalıdır.

Sıcaklıkta Artış Bekleniyor

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde 2-6 derece arasında artması bekleniyor. Bu durum, genel olarak daha ılıman bir hava beklenmesine neden olabilir.

Rüzgarın genellikle güneyli olacağı, Akdeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bu durum, hava koşullarını etkileyecek önemli bir faktör olarak göz önünde bulundurulmalıdır.

Çığ Tehlikesi Bulunuyor

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle, bu bölgelerde bulunan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.