Bu 7 şehirde yaşayanlar dikkat: Bu sabah başladı, gece daha kuvvetli olacak! Mümkünse dışarı çıkmayın

Bu 7 şehirde yaşayanlar dikkat: Bu sabah başladı, gece daha kuvvetli olacak! Mümkünse dışarı çıkmayın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftanın ilk iş günü için hava durumu açıklaması yaptı. Evden çıkacak olan vatandaşlar, "Bugün hava nasıl olacak?" sorusunun cevabını merak ediyor.

Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi'nde hava sağanak yağışlı geçecek. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi'nde hava sağanak yağışlı geçecek. Yağışların özellikle akşam saatlerinden itibaren İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, bölgede toz taşınımı da etkili olacak. Bu nedenle, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Toz Taşınımı Uyarısı

Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Ege Bölgesi Hava Durumu

Ege Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Muğla ve Aydın'ın kıyı kesimleri ile akşam saatlerinde İzmir ve Manisa çevrelerinde, gece saatlerinde ise kuzey Ege kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve kıyı kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

İl İl Uyarı Yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinin iç ve yüksek kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği bildirildi. Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiği ifade edildi.