Bu 3 şehirde yaşayanlar dikkat! Dün geceden itibaren başladı: Artarak devam edecek

Bu 3 şehirde yaşayanlar dikkat! Dün geceden itibaren başladı: Artarak devam edecek
Erzurum'da dün akşam başlayan karla karışık yağmur, gece boyunca kara dönüştü. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, kenti beyaza bürüdü.

Karın ardından Erzurum Belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarına hızla başladı. Kar temizleme çabaları, şehirdeki ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Kars'ta Kar Şehri Kapladı

Kars'ta dün başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü. Sürücüler, Kars-Digor kara yolunda kar yağışı nedeniyle ilerlemekte zorluk yaşadı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yollarda kar küreme çalışmalarına başladı.

Tarihi Yapılar Kar Altında

Kars'ta beyaza bürünen kent, tarihi yapılarıyla da güzel bir görüntü oluşturdu. Kar altındaki tarihi mimari, şehre farklı bir atmosfer kattı.

Tilki Sürüsü Karlı Araziyi Geziyor

Karla kaplanan arazide yiyecek arayan tilkiler, beyaz örtüyle kaplı doğal ortamda görüntülendi. Doğanın içindeki bu anlar, doğaseverleri etkiledi.

Sarıkamış'ta Kar Kalınlığı Arttı

Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından, ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Sarıkamış Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 165 santimetreye çıktı.

Ağaçlar ve Binalar Karla Kaplandı

Sarıkamış'ta ağaçlar, bitkiler karla kaplandı; bina çatılarında ise buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önündeki biriken karları temizleme çabasına girişti. Bazı esnaflar ise yaban kuşlarını besledi.

Esnafın Duyarlılığı

Sarıkamışlı esnaf Sergen Kılıç, mart ayında devam eden kar yağışının etkisiyle ilgili, "Soğuk kış günlerinde yaban kuşları için dükkanlarımızın önüne bulgur, buğday, ekmek kırıntısı bırakıyoruz." dedi. Esnafın bu duyarlılığı, doğal dengenin korunmasına katkı sağlıyor.

Ardahan'da Sabah Karla Uyandı

Ardahan'da da sabaha karşı başlayan kar yağışı, kent merkezini beyaza bürüdü. Doğu Anadolu'daki bu kış manzarası, şehirde farklı bir atmosfer oluşturdu.