Bolu, Düzce, Ankara, İstanbul dikkat! Bu gece itibari ile başlayacak: Sağanak yağmur ve kar yağacak

Bolu, Düzce, Ankara, İstanbul dikkat! Bu gece itibari ile başlayacak: Sağanak yağmur ve kar yağacak
Türkiye, bu gece itibarıyla Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Birçok kentte devam eden kar yağışı, artık İstanbul'un kapısına kadar dayanacak. Sıcaklık ise hızla düşerek 4 ila 7 derece arasında seyredecek.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, güncel hava durumu değerlendirmesinde bulundu. Salı günü ülkenin büyük bir bölümünde parçalı bulutlu ve açık bir hava hakim olacakken, Doğu Anadolu'da kar yağışı devam edecek. Özellikle Hakkari ve Şırnak civarında kuvvetli ve yoğun yağışlar gözlemlenecek. Ancak akşam saatlerinde kar yağışının şiddetinin azalması bekleniyor.

İstanbul 9 Dereceye Kadar İnecek!

Yarından itibaren sıcaklıkların düşüşe geçeceğini belirten Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle Perşembe günü İstanbul'da sıcaklığın 9 dereceye kadar gerileyeceğini aktardı. Ülke genelinde ise sıcaklıkların 4 ila 7 derece arasında düşmesi bekleniyor. Bu düşüşle birlikte İç Anadolu Bölgesi'ne kar yağışı müjdesi verilirken, Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Kastamonu), Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, iç Ege'nin doğusu (Afyon, Denizli gibi bölgeler) ve hemen hemen İç Anadolu'nun tamamında Perşembe ve Cuma günleri boyunca kar yağışı bekleniyor.

Sarı ve Turuncu Alarm: İşte Risk Altındaki Kentler!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, yoğun kar yağışı ve düşen sıcaklıklar nedeniyle 9 kentte sarı ve turuncu alarm verildi. Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak, önümüzdeki günlerde dikkatli olunması gereken iller arasında yer alıyor.