BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı için Bakan Tunç açıkladı: Önemli bir adımdır

BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı için Bakan Tunç açıkladı: Önemli bir adımdır
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun Filistin'e yönelik aldığı kararın önemine dair bir değerlendirme yaptı.

Bakan Tunç'un açıklamasına göre, BM Genel Kurulu'nun Filistin'in BM üyeliğinin yeniden değerlendirilmesi ve gözlemci statüsündeki haklarının artırılması talebini içeren karar tasarısının kabul edilmesi, Filistin'in özgürlüğü açısından kritik bir adım olarak nitelendirildi.

Türkiye ve Diğer Ülkelerin Tavrı

Karar tasarısının sunucusu olan Türkiye'nin yanı sıra, yaklaşık 80 ülkenin de bu karara ortak olduğu belirtiliyor. Tunç, bu durumun, işgal altındaki Filistin'e yönelik uluslararası destek açısından önemli olduğunu vurguladı.

Filistin'in Haklı Davası

Bakan Tunç, açıklamasında, Filistin halkının haklı davasına destek verilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle Gazze ve Refah bölgelerinde yaşanan trajik olaylara dikkat çekerek, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.

Uluslararası Toplumun Rolü

Uluslararası toplumun, İsrail'in insan hakları ihlallerine son vermek için daha etkin adımlar atması gerektiğini vurgulayan Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin de devreye girmesini talep etti. İşgalci İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve savaş suçu işlediğini belirterek, gereken cezaların verilmesi çağrısında bulundu.

Bakan Tunç, Türkiye'nin Filistin'in haklı mücadelesinde yanlarında olduğunu ve adaletin savunucusu olmaya devam edeceklerini belirtti.