Birçok şehir için açıklama yapıldı! Bugün itibari ile başlıyor: Hazırlıklı olun

Birçok şehir için açıklama yapıldı! Bugün itibari ile başlıyor: Hazırlıklı olun
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahminlerini açıkladı.

Türkiye genelinde sıcaklıkların yükselişe geçtiği ve özellikle batı kesimlerde sıcaklıkların bugünden itibaren 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlar ise "Bugün hava nasıl olacak?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte il il hava durumu tahminleri...

Sıcaklık Artışı ve Sağanak Yağış Uyarısı

Son rapora göre, Sakarya, Bilecik, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır'da sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli yağışların olabileceği öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların artmaya devam edeceği belirtiliyor.

İllere Göre Hava Durumu Detayları

Sakarya ve Bilecik: Bu iki ilde gün boyunca sağanak yağış bekleniyor. Özellikle öğleden sonra etkisini artıracak olan yağışlar, akşam saatlerine kadar sürebilir.

Uşak ve Denizli: Ege Bölgesi'nin bu iki önemli ilinde de sağanak yağış tahmin ediliyor. Sıcaklıklar artmaya başlasa da yağışlar belirli aralıklarla etkili olacak.

Afyonkarahisar: İç Ege'nin bu bölgesinde de sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle akşam saatlerinde yağışın kuvvetlenmesi bekleniyor.

Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır: Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bu illerinde de sağanak yağışlar gün boyu etkili olacak. Yağışların zaman zaman şiddetli olabileceği uyarısı yapıldı.

Sıcaklıkların Artacağı Bölgeler

Batı kesimlerde sıcaklıkların artması bekleniyor. Bugünden itibaren 2 ila 4 derece arasında bir artış yaşanacak. Özellikle hafta sonuna doğru sıcaklıkların daha da yükselmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışların görüleceği bölgelerde ani su baskınları ve sel riskine karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca, sıcaklıkların artacağı bölgelerde güneş çarpmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Yaz Ne Zaman Gelecek?

Vatandaşlar tarafından sıkça sorulan "Yaz ne zaman gelecek?" sorusuna da yanıt veren Meteoroloji, sıcaklıkların artmaya başlamasıyla yaz mevsiminin etkilerinin daha belirgin hale geleceğini açıkladı. Özellikle Haziran ayı itibarıyla sıcaklıkların daha da yükseleceği tahmin ediliyor.