Binlerce mahkumu ilgilendiren af kararı gündeme geldi! Mahkumlara af çıkacak mı? Ne zaman?

Binlerce mahkumu ilgilendiren af kararı gündeme geldi! Mahkumlara af çıkacak mı? Ne zaman?
120 bin mahkumu ilgilendiren af kararı gündeme geldi. Mahkumlara af gelip gelmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2020 yılında yaşanan pandemi dolayısıyla izne gönderilen 120 bin mahkuma af düzenlemesi yapılması söz konusu. Peki af gelecek mi? Ne zaman gelecek?

Binlerce mahkumu ilgilendiren af kararı gündeme geldi! Mahkumlara af çıkacak mı? Ne zaman?: Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Kovid-19 pandemisinden dolayı yaklaşık 120 bin mahkum izne gönderilmşiti. İzin süreleri pandeminden sonrasında da uzatıldı. Uzatılan izin günleri ise 31 Temmuz 2023 tarihine alındı. Peki bu tarihten sonra ne olacak? Mahkumları af gelecek mi? Bu sorunun yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. 

120 BİN MAHKUMA AF KARARI ÇIKACAK MI?

Pandemi dolayısıyla 2020 yılından itibaren izne gönderilen 120 bin mahkum için af kararı çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. İzin süreleri 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılan mahkumlara af çıkacak mı merak konusu oldu. Eğer infaz iyileştirmesi gerçekleştirilirse 120 bin mahkum için af çıkmış olacak. Bu karar çıkarsa bir defalığına mahsus olmak üzere bu mahkumların hepsi tahliye olacak. 

Açık cezaevinde kalan 120 bin mahkum pandemiden dolayı izne gönderilmişti. Pandeminden sonra da bu izin süresi 31 Temmuz 2023 tarihine uzatılmıştı. İzin süreleri dolan mahkumları tekrar cezaevlerine getirmek oldukça zor olacağından mahkumlara bir defalığına mahsus olmak üzere af kararı gündeme geldi. Bu sürecin zorluğundan dolayı gündeme gelen af kararı hakkında ise henüz net bir bilgi veya verilmiş bir karar yok. Fakat af karar gerçekleşirse izin süresi boyunca af işlememiş olan mahkumlar bu aftan yararlanabilecekler.