Bayram Tatilinin Trafik Bilançosu: 38 Ölü, 5026 Yaralı!

Bayram Tatilinin Trafik Bilançosu: 38 Ölü, 5026 Yaralı!
Bayram tatilinin ilk 5 günü 371 trafik kazası meydana geldi. 38 vatandaş hayatını kaybetti, 5026 kişi yaralandı. Detaylar için habere tıklayın!

Yol Şenlikleri Acıyla Gölgelendi: Bayram Trafik Kazalarında 38 Can Kaybetti

Uzun zamandır beklenen Kurban Bayramı tatili sona ererken, trafik kazalarının bilançosu da netleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bayram tatilinin ilk 5 gününde 371 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 38 vatandaş hayatını kaybetti, 5026 kişi ise yaralandı.

Kazalar Artıyor, Kayıplar Acıtıyor

Geçen yılın aynı dönemine göre trafik kazalarında azalma görülse de, can kayıplarında artış dikkat çekti. 2023 yılında 354 trafik kazası meydana gelmiş, 35 kişi hayatını kaybetmiş, 4896 kişi de yaralanmıştı. 2024 yılı bayram tatilinde ise 371 kazada 38 can kaybı ve 5026 yaralanma gerçekleşti.

Yüksek Hız ve Dikkatsizlik Kazalara Neden Oluyor

Kazaların en büyük nedenleri arasında aşırı hız ve dikkatsizlik yer alıyor. Uzmanlar, sürücülerin trafik kurallarına uyması, emniyet kemeri takması ve yorgun araç kullanmaması konusunda uyarıyor. Ayrıca, yayaların da karşıdan karşıya geçerken dikkatli olması ve reflektörlü yelek kullanması önem taşıyor.

Yetkililerden Uyarılar Sürdürüyor

Trafik kazalarının önlenmesi için yetkililer tarafından çeşitli çalışmalar yapılıyor. Trafik kurallarına uymayan sürücülere para cezaları uygulanırken, trafik eğitimleri de artırılıyor.

Bayram Sevinci Acıyla Karışmasın

Bayramlar sevgiyle, birlik ve beraberlikle kutlanmalı. Trafik kazalarının gölgesinde kutlanan bayramlar ise hem acılara yol açıyor hem de tatil sevincini gölgeliyor. Yetkililer ve uzmanlar sürücüleri ve yayaları dikkatli olmaya çağırıyor.