Bayram tatilinin ilk 2 günü acı bilanço! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti: 2 bine yakın kişi yaralandı

Bayram tatilinin ilk 2 günü acı bilanço! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti: 2 bine yakın kişi yaralandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşların güvenliği için emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin denetimlerini hassasiyetle sürdürdüğünü sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ikinci gününde 572 trafik kazasının meydana geldiğini ve 408 bin 796 aracın denetlendiğini belirtti. Ayrıca, 19 bin 488 araca hız ve radar, 33 bin 145 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını açıkladı.

Trafik Kazalarında Acı Bilanço

Bayram tatilinin ilk 2 gününde yaşanan trafik kazalarında 12 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 1966 vatandaşın yaralandığını bildiren Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Trafik Güvenliği İçin Uyarılar

Bakan Yerlikaya, vatandaşları aşırı hız yapmamaları konusunda uyardı. Ayrıca, araçlarda ve otobüslerde emniyet kemeri takılmasının önemine vurgu yaparak trafik kurallarına uyulması gerektiğini belirtti.

Yolculukların Amacı: Sevdiklerimize Ulaşmak

Son olarak, Bakan Yerlikaya, yolculukların sevdiklerimize kavuşmak için yapıldığını ve hayatla yarışmak için değil, ayrılmak için olmadığını hatırlattı. Bu doğrultuda trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu.