Bakan Yerlikaya son dakika duyurdu! Otomobili olanlar dikkat: Trafik cezaları iptal edildi

Bakan Yerlikaya son dakika duyurdu! Otomobili olanlar dikkat: Trafik cezaları iptal edildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce'de 14 sürücünün radar uyarısı yaparak birbirlerine selektör yaptığı trafik ihlali nedeniyle verilen cezaların iptal edildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, yapılan işlemlerin tamamının talimatıyla kaldırıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, trafik denetimlerinin artırılacağını vurguladı. Bu çerçevede, radar denetimlerinin daha etkin bir şekilde gerçekleştirileceğini ve trafik kurallarına uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

Trafik İstatistikleri ve Değerlendirmeler

İçişleri Bakanı, trafik verileriyle ilgili detaylı bir değerlendirme de yaparak, son yıllarda araç sayısındaki artışa paralel olarak trafik kazalarında da azalma olduğunu belirtti. Ancak, can kaybı ve yaralanma sayılarının hala endişe verici düzeyde olduğunu dile getirdi.

Güvenlik Bilincinin Artırılması

Yerlikaya, vatandaşların trafik kurallarına uyumunu artırmak ve güvenliği sağlamak için daha fazla çaba harcanması gerektiğini vurguladı. Bu çerçevede, emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekerek, toplu taşıma araçlarında da bu alışkanlığın geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Özel Durumlar ve Uyarılar

Bakan Yerlikaya, özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, trafik kurallarına uyum konusunda daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, orman yangınlarının önlenmesi için de gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.