Bakan Yerlikaya duyurdu! Can pazarı yaşandı: Kurtarma operasyonu başladı

Bakan Yerlikaya duyurdu! Can pazarı yaşandı: Kurtarma operasyonu başladı
Antalya'nın ünlü turistik beldesi Kemer'de bulunan teleferikte meydana gelen kaza sonrası kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Olayda bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından teleferik seferleri durdurulurken, mahsur kalan yolcuların tahliyesi için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Meydana gelen kaza sonrası teleferik kabininde mahsur kalan yolcuların yaşadığı dramatik anlar gözlerden uzak değildi. Metrelerce yükseklikte asılı kalan 15 kabindeki 98 kişi, ekipler tarafından helikopterlerle kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 4 helikopter, kurtarma çalışmalarında aktif rol aldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaza sonrası yaptığı açıklamada, kurtarma çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Yerlikaya, AFAD, jandarma, polis, asker, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinin koordineli bir şekilde çalıştığını vurgulayarak, kurtarılan kişi sayısının 98 olduğunu ifade etti.

Bölgeye Geniş Çaplı Yardım Ekipleri Sevk Edildi

Kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü bildiren Bakan Yerlikaya, bölgeye AFAD, jandarma, polis, asker, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden oluşan 543 arama kurtarma personeli ile 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulansın sevk edildiğini açıkladı. Ayrıca dronlar da operasyona destek veriyor.