Bakan Yerlikaya bayram tatilinin acı bilançosunu açıkladı! 55 kişi hayatını kaybetti: 7.331 kişi de yaralandı

Bakan Yerlikaya bayram tatilinin acı bilançosunu açıkladı! 55 kişi hayatını kaybetti: 7.331 kişi de yaralandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 7 gününde yaşanan trafik kazalarının acı bilançosunu açıkladı. 55 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 bin 331 kişinin yaralandığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kazalarındaki artışı ve ölümleri önlemek adına önemli uyarılarda bulundu. Aşırı hız yapmamaya, emniyet kemeri takmaya ve trafik kurallarına uymaya dikkat çekti. Bayram tatili boyunca Trafik Polislerinin ve Jandarma Trafiğin'in denetimlerinin devam edeceğini vurguladı.

Kamyon, Çekici ve Tanker Araçlar İçin Kısıtlama

Bakanlık tarafından yayımlanan genelgeye göre, bayram tatili dönüşünde İstanbul ve Ankara illerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların girişlerine kısıtlama getirildi. Bu araçlar, belirtilen tarihler arasında İstanbul ve Ankara'ya giriş yapamayacak.

Trafik Kazaları İle İlgili İstatistikler

Bayram tatilinin 7. gününde, yani 12 Nisan 2024 Cuma gününde 664 trafik kazası meydana geldi. Aynı gün 349174 araç denetlendi. Bu denetimlerde 24583 araca hız ve radar işlemi, 27808 araca ise diğer işlemler yapıldı.

4.370 Trafik Kazası Oldu

Toplamda, bayram tatilinin ilk 7 gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 4370 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 55 kişi hayatını kaybetti, 7331 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının önlenmesi için vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.