Bakan Yerlikaya acı haberi duyurdu! 19 kişi hayatını kaybetti: 2.912 kişi yaralandı

Bakan Yerlikaya acı haberi duyurdu! 19 kişi hayatını kaybetti: 2.912 kişi yaralandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili boyunca meydana gelen trafik kazaları hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tatilin ilk üç gününde, Türkiye genelinde bin 838 trafik kazası yaşandı.

İlk üç gün içinde gerçekleşen trafik kazalarında 19 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 912 kişi de yaralandı. Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Denetimlerin Devamı

Bakan Yerlikaya, bayram tatili boyunca sürecek olan trafik denetimleri hakkında bilgi verdi. Hız denetimlerinin gece de radar ile devam ettiğini ve kontrollerin 24 saat boyunca devam edeceğini belirtti.

İstatistikler ve İşlemler

Bayramın üçüncü gününde meydana gelen 615 trafik kazasında, 360 bin 495 araç denetlendi. Bu denetimlerde 20 bin 142 araca hız ve radar işlemi uygulanırken, 37 bin 830 araca diğer işlemler yapıldı.

Çalışmalar Devam Edecek

Bakan Yerlikaya, yaşanan trafik kazaları sonucunda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Denetimlerin devam edeceğini vurgulayarak, trafik güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceğini belirtti.