Bakan Işıkhan son dakika duyurdu! 47 tande daha listeye alındı

Bakan Işıkhan son dakika duyurdu! 47 tande daha listeye alındı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

Bakan Işıkhan'ın yaptığı paylaşıma göre, geri ödeme listesine alınan ilaçların içinde 3 kanser, 3 multipl skleroz (MS), 1 immünosupresan, 7 antibiyotik, 6 kan ürünü ve 3 diyabet ilacı bulunuyor. Bu ilaçların hastalara umut olması temennisiyle vatandaşlara sağlıklı bir ömür diledi.

Yeni İlaçlar Hangi Hastalıkları Kapsıyor?

Geri ödeme listesine alınan ilaçlar arasında kanser, multipl skleroz, immünosupresan, antibiyotik, kan ürünleri ve diyabet ilaçları gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar yer alıyor. Bu düzenlemeyle, hastaların tedavi süreçlerine daha etkin ve kolay bir şekilde erişebilmeleri hedefleniyor.

Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

SGK'nın internet sitesinden yapılan duyuruya göre, yapılan düzenlemelerin 5 iş günü sonra yürürlüğe gireceği belirtildi. Bu süreçte, ilaçların geri ödeme listesine eklenmesiyle ilgili işlemlerin tamamlanması bekleniyor.

Vatandaşlara Sağlık Dolu Bir Hayat Dileği

Bakan Işıkhan, yapmış olduğu açıklamada, geri ödeme listesine alınan ilaçların hastalara şifa olması temennisinde bulunarak, vatandaşlara sağlık dolu bir ömür diledi. Bu yeni düzenlemenin, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ve etkin bir şekilde erişebilmelerine katkı sağlaması bekleniyor.