B sınıfı ehliyeti olanlara son dakika duyurusu! Yeni dönem geliyor: Bundan sonra bu şekilde olacak

B sınıfı ehliyeti olanlara son dakika duyurusu! Yeni dönem geliyor: Bundan sonra bu şekilde olacak
Yılın başlarında kabul edilen düzenlemeyle birlikte, B sınıfı ehliyet sahiplerinin artık 125 cc ve altındaki motosikletleri kullanmak için ek ehliyet alma zorunluluğundan muaf tutulmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Bu düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerine, ulaşımda daha geniş bir araç yelpazesi sunularak, şehir içi ulaşımın daha pratik ve ekonomik hale getirilmesi hedefleniyor.

Son gelişmelere göre, yetkililer düzenlemenin kapsamını genişletmeye hazırlanıyorlar. Şehir içi ulaşımda motosiklet kullanımının yaygınlaşması üzerine, B sınıfı ehliyet sahiplerinin kullanabileceği araç türlerinin artırılması planlanıyor.

Yeni Ek Maddeler Gündemde

Yapılan iddialara göre, yeni düzenleme kapsamında, B sınıfı ehliyet sahiplerinin herhangi bir sürücü kursundan "motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması" şartının yeterli görüldüğü belirtiliyor.

A2 Ehliyet Sınıfı Dahil Edilecek

Sürpriz bir gelişme olarak, iddialara göre A2 sınıfı motorlar da ilerleyen tarihlerde bu düzenlemenin kapsamına dahil edilecek. A2 ehliyeti, belirli güç ve motor hacmi limitleri olan motosikletleri kullanmaya yetkilidir.