Aşırı sıcaklar için kırmızı alarm verildi: Okullar tatil edildi

Aşırı sıcaklar için kırmızı alarm verildi: Okullar tatil edildi
Hindistan, etkisini gösteren aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle zorlu günler geçiriyor.

Ülkede sıcaklıkların 48 dereceyi aştığı kaydedilirken, bu olumsuz koşullar 40 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Sıcak hava dalgasının en çok etkilediği bazı eyaletlerde okullar tatil edildi.

Haryana ve Bihar'da Rekor Sıcaklıklar

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Haryana eyaletinde termometrelerin 48,2 dereceyi, Bihar eyaletinde ise 48 dereceyi gösterdiğini açıkladı. Bu aşırı sıcaklıklar, ülke genelinde yaşamı olumsuz etkiledi ve birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Ölümler Artıyor

Hindistanlı yetkililer, ülkenin büyük bir bölümünde etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle 17'si Uttar Pradeş'te, 14'ü Bihar'da, 5'i Odisha'da ve 4'ü Jharkhand'da olmak üzere toplam 40 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Özellikle Uttar Pradeş'te ölen 17 kişiden 15'i ve Bihar'daki 14 kişiden 10'u seçim görevlisiydi.

Hastaneler Dolup Taşıyor

Jharkhand eyaletinde yetkililer, sıcak çarpması nedeniyle 1326 kişinin hastanelere başvurduğunu açıkladı. IMD, sıcak hava dalgasının hafta sonu boyunca devam edeceği uyarısında bulundu.

Bihar'da Okullar Kapatıldı

Bihar eyaleti, sıcak hava dalgasından en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Bu nedenle, eyaletteki tüm okul ve eğitim merkezlerinin 8 Haziran'a kadar kapalı kalacağı duyuruldu. NDTV kanalına göre, eyalet sınırları içindeki bir okulda 16 öğrenci sıcak hava nedeniyle baygınlık geçirdi.

Yeni Delhi'de Tarihi Sıcaklık

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de de aşırı sıcaklar etkisini gösterdi. Dün kaydedilen 52,9 dereceyle tüm zamanların en yüksek sıcaklığı ölçüldü ve bir kişi hayatını kaybetti.

Sıcak Hava Dalgası Devam Edecek

IMD, sıcak hava dalgasının etkisini sürdüreceğini belirtti. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı. Aşırı sıcak hava, sağlık sorunlarının yanı sıra günlük yaşamı da olumsuz etkiliyor.

Tedbirler ve Uyarılar

Hindistan genelinde aşırı sıcaklar nedeniyle halk, mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı. Yetkililer, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların güneşten korunmaları gerektiğini belirtti.