Ahmet Ercan sabaha karşı açıkladı! Beklenen İstanbul depremi için duyurdu

Ahmet Ercan sabaha karşı açıkladı! Beklenen İstanbul depremi için duyurdu
Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, büyük İstanbul depremi hakkında yapılan açıklamaları ve haber ajanslarını eleştiren sözleriyle gündeme geldi.

Yer bilimcilerin uyarılarına karşı çıkan Ercan, bilimsel temeli olmayan ve gereksiz panik yaratıcı haberler yapıldığını belirtti. İşte detaylar...

Prof. Dr. Naci Görür'ün Tepkisini Çeken Açıklamalar

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın ilk olarak Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, bazı ajansların sürekli olarak "İstanbul'da ha bugün ha yarın deprem olacak" haberleri yaptığını ve bunların bilimsel temele dayanmadığını ifade etti. Ayrıca, bu tür haberlerin toplumu gerebileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Haber Ajanslarını Hedef Alan Açıklamalar

Ercan, daha sonra yaptığı başka bir paylaşımda da "Her gün deprem olacak demeye gerek yok" diyerek, halk ile yönetenlerin deprem bilincinin olduğunu ancak asıl sorunun halkın yaşam güvencesi için yapılması gereken yatırımlar olduğunu vurguladı. Batı'da buna toplumcu devlet denildiğini belirten Ercan, bu konuda daha fazla açıklama yapmaktan kaçındı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın büyük İstanbul depremi ve haber ajanslarıyla ilgili açıklamaları, yer bilimcilerin uyarılarına karşı farklı bir bakış açısını ortaya koydu. Ercan'ın bu sözleri, deprem konusundaki farkındalığı ve önlem alınması gerektiğini vurgulayan bir mesaj içermekte.