Ahmet Ercan deprem beklenen ve riskli yerleri açıkladı: Deprem korkusu yaşamak istemeyen o illere taşınsın

Ahmet Ercan deprem beklenen ve riskli yerleri açıkladı: Deprem korkusu yaşamak istemeyen o illere taşınsın
Türkiye'de deprem riski sürekli gündemde. Uzmanlar, özellikle Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu Fayı çevresindeki bölgelerdeki tehlikeye dikkat çekiyor.

Ancak hangi illerde deprem riski daha az veya yok? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu soruya cevap veriyor.

Marmara Depremi Bekleniyor: İstanbul ve Çevresindeki Tehlike

Uzmanlar, Marmara Bölgesi'nde beklenen depremin zamanının azaldığını belirtiyor. Özellikle 7 ve üzeri büyüklükteki bir depremin İstanbul'u etkileyebileceği uyarısında bulunuyor. Detayları sizin için derledik.

Doğu Anadolu Fayı ve Risk Altındaki Şehirler

Tunceli-Hakkari arasındaki bölgeler, özellikle Doğu Anadolu Fayı'nın etkisi altında. Deprem uzmanları, Adıyaman'dan Hakkâri'ye kadar olan yerleşim alanlarının dikkatli olması gerektiğini belirtiyor. İşte detaylar.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Güvenli İller Listesi

Sosyal medya üzerinden paylaşılan bir liste, deprem korkusu yaşamak istemeyenler için güvenli illeri sıralıyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın belirttiğine göre, hangi illerde deprem riski bulunmuyor? İşte detaylar.

Hangi İllerde Deprem Riski Yok? İşte Güvenli Bölgeler

Deprem riskinden uzak yaşamak isteyenler için güvenli bölgeler hangileri? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın açıkladığına göre, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Zonguldak bu iller arasında yer alıyor.

Güvenli Yaşam Arayanlar İçin Öneri: Yeşilin ve Denizin Buluştuğu Şehirler

Ercan'ın paylaşımına göre, deprem korkusu yaşamak istemeyenler için ideal şehirler hangileri? Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Zonguldak, bol yeşillik, oksijen, deniz, balık, içten dostluk ve güvenli yaşam sunuyor. İşte detaylı bilgiler.