Afrika havası sona eriyor! Türkiye genelinde etkili olacak: Kar yağışı ve sağanak olacak

Afrika havası sona eriyor! Türkiye genelinde etkili olacak: Kar yağışı ve sağanak olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Marmara'nın batısı ve Ege'de kuvvetli fırtına beklenirken, ağaç devrilmesi ve soba zehirlenmelerine karşı dikkat çağrısı yapıldı.

Meteoroloji'nin günlük raporuna göre, çarşamba ve perşembe günleri yağış tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde yağışlı günler bekleniyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu'da Çığ Tehlikesi

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Bölgelerde yaşayanlar tedbirli olmalı.

Rüzgar Uyarısı: Marmara ve Ege'de Kuvvetli Lodos Etkisi

Bugün öğle sonrasında etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli lodos, ulaşımda aksamalara, ağaç devrilmesine ve soba zehirlenmelerine neden olabilir. Özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde dikkatli olunmalı.

21 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Ağrı, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İstanbul, Kars, Kırklareli, Muş, Rize, Tekirdağ, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan, ve Iğdır için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Çığ Tehlikesi: Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya Dikkat

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ tehlikesi var. Dağlık bölgelerde yaşayanlar dikkatli olmalı ve tedbirli hareket etmelidir.