Acı haberler peş peşe geldi! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti: Bakan Koca'dan açıklama geldi

Acı haberler peş peşe geldi! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti: Bakan Koca'dan açıklama geldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Mayıs'ta Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi sonrasında rahatsızlanan hastalarla ilgili güncel durumu paylaştı.

Bakan Koca, olayın tüm yönleriyle incelendiğini ve adli-idari soruşturmaların sürdüğünü belirtti.

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs günü diyaliz tedavisi gören bazı hastaların tedavi sonrasında rahatsızlanması üzerine, o gün diyaliz tedavisi alan 33 hasta Burdur ve çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Antalya'ya nakledilen ve entübe edilen hastalardan Mustafa Demir (70), Saniye Aksöz (88) ve Somalili Amına Abas Jaba (67) hayatını kaybetti.

Bakan Koca'nın Açıklamaları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 25 Mayıs'ta Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastanın sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Koca, "Diyaliz seansını tamamlayıp evlerine dönen bazı hastalarda baş dönmesi, mide bulantısı ve bilinç bulanıklığı gibi belirtiler görüldü. Bunun üzerine tüm diyaliz hastaları gözetim altına alındı" dedi.

Tedavi Süreci ve Hastaların Durumu

Bakan Koca, hastalar arasında acil durum değerlendirmeleri yapıldığını ve iki yoğun bakım hastası da dahil olmak üzere 14 hastanın entübe edilerek stabilize edildiğini belirtti. Hastaların 3'ü Isparta'ya, 23'ü Antalya'ya, 6'sı Afyon'a ve 1'i Denizli'ye diyaliz ve yoğun bakım ihtiyacıyla nakledildi.

Üç Hastanın Hayatını Kaybetmesi

Koca, eşlik eden kronik rahatsızlıklar nedeniyle, biri önceden yoğun bakımda olan üç ileri yaşlı hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı. "Bugün itibariyle entübe durumda olan hastamız kalmamıştır. On dört hastamızın tedavileri devam etmekte ve durumu iyileşmektedir. On altı hastamız ise taburcu edilmiştir" dedi.

Olayın Takibi ve Soruşturmalar

Bakan Koca, Burdur Devlet Hastanesi'nde yaşanan bu üzücü olayın her yönüyle yakından takip edildiğini vurgulayarak, "Olayla ilgili adli ve idari soruşturma süreçleri devam etmektedir" dedi. Hastaların sağlık durumlarını dikkatle izlemeye devam edeceklerini belirtti.