Acı haberler gelmeye başladı! 6 ay içinde 24 bin kadın ve çocuk hayatını kaybetti

Acı haberler gelmeye başladı! 6 ay içinde 24 bin kadın ve çocuk hayatını kaybetti
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 6 aydır sürdürdüğü saldırılarda, binlerce Filistinli kadın ve çocuk hayatını kaybetti.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail'in 180 gündür devam eden saldırılarına ilişkin çarpıcı bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 6 ay içinde Gazze'de gerçekleştirdiği katliam ve saldırıların sayılarına dair çarpıcı veriler sunuldu. Bu süreçte İsrail'in Gazze'ye yönelik 2 bin 922 katliam gerçekleştirdiği ifade edildi.

Kadın ve Çocuk Kayıpları

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında, 14 bin 500 çocuk ve 9 bin 560 kadının hayatını kaybettiği açıklandı. Ayrıca, 7 bin kişinin enkaz altında veya kayıp olduğu belirtilirken, hastanelere ulaşan ölü sayısının 32 bin 975 olduğu bildirildi.

İnsani Felaket ve Yetersiz Sağlık Hizmetleri

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargo nedeniyle halkın açlık ve susuzlukla karşı karşıya kaldığı, insani felaketin boyutlarının büyüdüğü vurgulandı. Özellikle, 30 çocuğun yetersiz beslenme ve sıvı kaybı nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle 60 bin hamile kadının ve 350 bin kronik hastalığı bulunan kişinin hayatının tehlikede olduğu ifade edildi.

Yıkım ve Zarar

İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılarında 70 bin konutun tamamen yıkıldığı ve toplamda 290 bin konutun zarar gördüğü açıklandı. Ayrıca, 171 hükümet tesisi ve 100 okul ile üniversitenin yerle bir edildiği, 305 okul ve üniversitenin ise kısmen zarar gördüğü ifade edildi.

Kültürel Mirasın Hedef Alınması

İsrail'in sadece insan hayatını değil, aynı zamanda Filistin'in kültürel mirasını da hedef aldığı belirtildi. Gazze'de 200 tarihi ve kültürel varlığın yıkıldığına dikkat çekildi.