Acı bilanço artmaya devam ediyor! 33 binden fazla kişi hayatını kaybetti

Acı bilanço artmaya devam ediyor! 33 binden fazla kişi hayatını kaybetti
Gazze Şeridi'nde İsrail'in devam eden çatışmaları, yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısını artırmaya devam ediyor.

İsrail bombardımanı, sivil yerleşim yerlerini ve ibadethaneleri hedef alırken, son 24 saatte 62 Filistinli hayatını kaybetti ve 91 kişi yaralandı. Bu son saldırılarla birlikte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 37'ye yükseldi, yaralananların sayısı ise 75 bin 668'e ulaştı.

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılar düzenledi. Saldırılarda, sivillerin sığındığı evlere yapılan saldırılarda 3'ü çocuk 8 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca, Maghazi Mülteci Kampı'na düzenlenen hava saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybetti ve 15 kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), İsrailli yerleşimcilerin Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da gerçekleştirdiği saldırıların sayısını açıkladı. İşgal altındaki bu bölgelerde, Filistinlilere yönelik 704 saldırı gerçekleşti. Bu saldırılarda 17 Filistinli öldü, 400'ten fazlası yaralandı. Saldırılar sonucunda 9 bin 900'den fazla ağaç zarar gördü ve 40 ev tahrip edildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail ile yapılan ateşkes müzakerelerine ilişkin taleplerini sıraladı. Haniye, kalıcı ateşkes, Gazze Şeridi'nden İsrail'in tamamen çekilmesi, yerinden edilmiş insanların evlerine dönmesi, Gazze'deki halka yardımın ulaştırılması, şehrin yeniden inşası ve ablukanın kaldırılması gibi taleplerini dile getirdi.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani, Gazze'deki ateşkes müzakerelerinin çıkmaza girdiğini belirtti. Al Thani, yerinden edilmiş insanların Filistin topraklarına geri dönüşü konusunda anlaşmazlık olduğunu ifade etti. Hamas'ın kuzeye dönüş talebiyle İsrail'in yerinden edilmiş Filistinlilerin hareket özgürlüğüne karşı çıktığına dikkat çekildi. Ayrıca, mahkum edilen Filistinlilerin serbest bırakılması konusunda da anlaşmazlık yaşandığı belirtildi.