7.6 şiddetinde depremden sonra 7.0 şiddetinde bir deprem daha oldu: Peş peşe duyuru yapıldı

7.6 şiddetinde depremden sonra 7.0 şiddetinde bir deprem daha oldu: Peş peşe duyuru yapıldı
Filipinler'in Mindanao Adası'nda dün akşam meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardındanbu kez 7 şiddetinde deprem olduğu duyuruldu.

Filipinler'in Mindanao Adası'nda dün akşam meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından, bugün yine aynı bölgede 7 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Bu olay, Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alan Filipinler'de sıkça görülen sismik hareketliliğin devam ettiğini gösteriyor.

İkinci Depremde Tsunami Uyarısı Yapılmadı

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, Mindanao Adası'nın doğu açıklarında gerçekleşen 7 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. İlk depremin derinliği 10 kilometre olarak ölçülmüştü.

Dünki Depremde Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Dün yaşanan 7.6 büyüklüğündeki depremde bir kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Afet Zararlarını Azaltma Kurumu Başkanı Shieldon Isidoro, depremin ardından evinden kaçan bir hamile kadının beton duvarın altında kalarak yaşamını yitirdiğini belirtmişti.

Filipinler Pasifik Deprem Kuşağı'nda Yer Alıyor

Filipinler, dünyada en fazla sismik hareketin yaşandığı Pasifik Deprem Kuşağı'nda konumlanmış durumda. Bu nedenle bölge, zaman zaman büyük depremlere ve tsunami uyarılarına maruz kalabiliyor.