7 şehirde yaşayanlar için bir uyarı daha yapıldı! Peş peşe alarm verildi: Okumadan dışarı çıkmayın

7 şehirde yaşayanlar için bir uyarı daha yapıldı! Peş peşe alarm verildi: Okumadan dışarı çıkmayın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi için önemli bir hava durumu uyarısı yayınladı.

Hafta sonu boyunca bölgede etkili olması beklenen sağanak yağışlarla ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı. Bu durum, bölgede yaşayanları tedbirli olmaya çağırıyor.

Kuvvetli Yağışlarla İlgili Uyarılar

Meteoroloji yetkilileri, özellikle Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Uşak çevrelerinde kuvvetli yağışların beklendiğini belirtti. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve hatta hortum riskine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Güney Ege ve Diğer Bölgelerde Dikkat Edilmeli

Bununla birlikte, sağanak yağışların yanı sıra fırtına da bekleniyor. Rüzgârın Marmara'da kuzeyli yönlerden kuvvetli, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Bu durum, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi risklerin artmasına neden olabilir.

Sağanak Yağış Devam Ediyor

Ege Bölgesi genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Özellikle Güney Ege ve Uşak çevreleri ile Kütahya'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Rüzgârın ise bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Bölge Genelinde Yağış Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre, ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kars çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Özellikle Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Uşak çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklendiğinden, halkın bu duruma karşı dikkatli olması önem taşıyor.