28 il için sarı kodlu alarm verildi! Çok şiddetli olacak: Mümkünse evden çıkmayın

28 il için sarı kodlu alarm verildi! Çok şiddetli olacak: Mümkünse evden çıkmayın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son verilere göre, Türkiye genelinde yaz aylarına yaklaşırken soğuk hava etkisini arttırıyor ve birçok kenti olumsuz yönde etkiliyor.

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü için 28 kente sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İşte detaylar... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrası birçok ilde sağanak yağış etkili oldu ve olmaya devam edecek. Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

Bölgesel Tahminler

Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışların olması bekleniyor.

Toz Taşınımı Uyarısı

Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Bu durum, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalara neden olabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalara göre, birçok ilde kuvvetli yağışlar devam edecek. İşte ayrıntılar...

Ankara ve Konya Çevresi Uyarısı

Ankara ve Konya çevreleri ile Eskişehir'in doğusunda gök gürültülü, aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde bu gece saatlerinden, Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde ise yarın öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Karadeniz ve Marmara Bölgeleri Uyarısı

Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren, Karabük ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları olası olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.