23 şehir için Meteoroloji alarm verdi! Kar, fırtına ve sağanak olacak: Denizde dalgalar 3 metreyi aştı

23 şehir için Meteoroloji alarm verdi! Kar, fırtına ve sağanak olacak: Denizde dalgalar 3 metreyi aştı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son güncelleme ile bugün için 23 kentte alarm verildi.

Bodrum'da etkili olan saatte 75 kilometreyi aşan kuvvetli fırtına nedeniyle dalgalar 3 metreyi aştı. İstanbul dahil olmak üzere yurt genelinde ise sıcaklık düşecek ve sağanak ile kar yağışı bekleniyor.

Hava Durumu Detayları: Sağanak ve Kar Yağışı Yolda!

Meteoroloji tahminlerine göre, batı kesimler çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Eskişehir çevrelerinde sağanak yağışlı geçecek. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de yağışlar kuvvetli olacak.

Rüzgar Uyarısı: Fırtına Etkisi!

Rüzgar genellikle güney ve güneybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneyli rüzgarlar yer yer kuvvetli (40-60 km/saat), Kıyı Ege'de ise fırtına şeklinde esecek (60-80 km/saat).

AKOM Uyarısı: Sel, Su Baskını ve Yıldırıma Dikkat!

AKOM sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve hortum riskine karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Bodrum'da Fırtına Etkisi: Dalga Boyu 3 Metreyi Aştı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısı üzerine Bodrum'da sabah saatlerinde etkili olan kuvvetli fırtına, sahile vuran dalgaların boyunu 3 metreyi aştı. Balıkçılara denize açılmama uyarısı yapıldı.

Sarı ve Turuncu Alarm: 23 Kentte Risk Devam Ediyor!

Bugün için sarı ve turuncu alarm verilen iller şunlar: Ağrı, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İzmir, Kars, Kırklareli, Manisa, Muğla, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan, Iğdır. Yarın için ise Antalya, Aydın, Manisa, Muğla'da turuncu alarm uyarısı yapıldı.