19 il için sarı alarm verildi! Önlem almayanlar yanacak: O illerde çok şiddetli olacak

19 il için sarı alarm verildi! Önlem almayanlar yanacak: O illerde çok şiddetli olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Mayıs 2024 Pazar günü için Türkiye genelinde hava durumunu değerlendirdi. Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, bazı bölgelerde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanması öngörülüyor.

Trakya, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Özellikle öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Artvin’in doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabilir.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının yağışlı hava ile birlikte iç kesimlerde azalacağı ancak diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek ve yağış anında yer yer kuvvetli olabileceği öngörülüyor.

Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışlar nedeniyle 19 il için sarı kodlu uyarıda bulunarak vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önem arz ediyor.