18 Nisan duyurusu yapıldı! Anında değişecek: Hazırlıklı olmak şart

18 Nisan duyurusu yapıldı! Anında değişecek: Hazırlıklı olmak şart
Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Türkiye'de önümüzdeki günlerde beklenen hava durumuyla ilgili vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Son zamanlarda alışılageldik hava sistemlerinden farklı bir değişiklik yaşanması bekleniyor.

Orhan Şen'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, bugünden Perşembe gününe kadar hava koşullarında belirgin bir değişiklik olmayacak. Ancak, bu tarihten sonra ani bir değişim bekleniyor.

Sıcaklıklar Artıyor, Rüzgar Etkisi Güçleniyor

Şen'in açıklamasında belirttiğine göre, bugün yağış olmayacak ve sıcaklıklar yaz değerlerine yaklaşacak. Ancak, Perşembe gününe kadar bu durumun devam etmesi bekleniyor. Bununla birlikte, Kuzey Ege ve Marmara'nın batısında lodosdan kuvvetli rüzgarlar esmesi öngörülüyor.

Ulaşımda Olası Aksaklıklara Dikkat

Özellikle Bozcaada, Gökçeada, Çanakkale ve Lapseki gibi bölgelerde feribot seferlerinde aksaklıklar yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Bu nedenle, buralarda seyahat edecek vatandaşların dikkatli olmaları ve seyahat planlarını gözden geçirmeleri önem taşıyor.

Yerel Yağışlar Bekleniyor

Ayrıca, yarın için Ege Bölgesi'nde yerel yağışların görülebileceği belirtildi. Bu durum, bölgede yaşayanların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiğini vurguluyor.