13 şehir için duyuru yapıldı! Çok sert yükselecek: Önlem almayan yanar

13 şehir için duyuru yapıldı! Çok sert yükselecek: Önlem almayan yanar
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin yanı sıra bir dizi il için uyarıda bulundu. Bu uyarılar, sıcaklıkların önemli ölçüde artacağını ve dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak gibi illerde sıcaklıkların 11 ila 15 dereceye kadar çıkacağı belirtildi. Bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olmaları gerekiyor.

Hava Durumu Tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftaya ilişkin hava durumu tahminini paylaştı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği ve hafta boyunca yükseleceği öngörülüyor.

Karadeniz Bölgesi'nde Durum

Karadeniz Bölgesi'nde sıcaklıkların 10 ila 15 derece üzerine çıkması bekleniyor. Bu durum, bölgedeki yaşayanların özellikle dikkatli olmaları gerektiğini gösteriyor.

Dikkat Edilmesi Gereken Saatler

Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar ve yaşlılar başta olmak üzere tüm vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ila 16 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamaları önemle vurgulanıyor. Bu saatlerde güneş ışınlarının etkisi daha fazla olduğundan, güneş çarpması gibi olumsuz durumların yaşanma riski artabilir. Bu nedenle, dikkatli olmak ve gerekli önlemleri almak gerekiyor.