10 şehir için alarm verildi! Sıcaklıklar azalacak: Şiddetli yağış ve fırtına olacak

10 şehir için alarm verildi! Sıcaklıklar azalacak: Şiddetli yağış ve fırtına olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini ve uyarılarını kamuoyuyla paylaştı.

İç Anadolu ve Orta Karadeniz'de hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın güneyinde ise 2 ila 4 derece artacağı belirtilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgar Durumu ve Etkileri

Genel olarak kuzey ve güney kesimlerde hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar eserken, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bu duruma bağlı olarak olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem arz ediyor.

Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı

Yağışların, birçok bölgede kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor. Adana, Osmaniye, Hatay, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve diğer bazı bölgelerde kuvvetli yağışlarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışları olabileceği vurgulanıyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ Tehlikesi Uyarısı

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle bu bölgelerde dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sarı Kodlu Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak için sarı kodlu kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı yapıldı. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem arz ediyor.

7 Günlük Hava Tahmini

Meteorolojinin 7 günlük hava tahmin raporuna göre sıcaklıklar ülke genelinde mevsim normalleri altına inecek. Bu durumun dikkate alınarak gerekli önlemlerin alınması önemlidir.