Yeni rakam hesaplandı ve duyuruldu! Bayram ikramiyesine rekor zam geliyor: İlk kez duyacaksınız

Yeni rakam hesaplandı ve duyuruldu! Bayram ikramiyesine rekor zam geliyor: İlk kez duyacaksınız
Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un katıldığı bir programda, emeklilere verilecek bayram ikramiyesi için zam sinyali verildi. İşte, emekli bayram ikramiyesi hakkında son gelişmeler ve öne çıkan detaylar:

2000 TL olan emekli ikramiyesi için düzenleme yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz" diyerek emekli bayram ikramiyesi zammı için sinyal verdi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise olası rakamı hesaplayarak 10.625 TL rakamını gündeme getirdi.

Emekli İkramiyesi İçin SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un Tahmini

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 2024 yılında emeklilere yapılacak bayram ikramiyesi için tahminlerde bulundu. Erdursun'a göre, emekli bayram ikramiyesi 10.625 TL olmalıdır. Ayrıca, yüzde 50 zam yapılması durumunda rakam 3 bin TL, yüzde 100 zam durumunda 4 bin TL, yüzde 150 zam durumunda ise 5 bin TL olabilir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan Bayram İkramiyesi Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir programda, emeklilere yönelik bayram ikramiyesi ödemeleri için gerekli çalışmaların yapıldığını ve Cumhurbaşkanı ile görüşeceklerini belirterek, emeklilere verilecek destekle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatırılacak?

Emekli bayram ikramiyesi zammı için Meclis düzenlemesi gerekmekte olup, Mart ayı içerisinde Meclis'in çalışmalarının tamamlanması bekleniyor. Ardından, Resmi Gazete'de yayımlanacak kararla birlikte, 10 Nisan Çarşamba gününe denk gelen Ramazan Bayramı öncesinde, 1-7 Nisan tarihleri arasında ödemelerin gerçekleştirilmesi planlanıyor.