Ve sonunda beklenen haber geldi! Mayıs ayında olacak

Ve sonunda beklenen haber geldi! Mayıs ayında olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odası'nın 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, 2025 yılı için Orta Vadeli Program'da öngörülen enflasyon oranının yüzde 15 civarında olduğunu açıkladı.

Yılmaz, dünya genelinde manşet enflasyonun düşmeye başladığını belirtirken, çekirdek enflasyonun hala nispeten yüksek seyrettiğine dikkat çekti.

Enflasyonla mücadele, mali disiplinin sağlanması, büyümenin dengelenmesi, cari açığın azaltılması ve rezervlerin güçlendirilmesi gibi ekonomik hedefler doğrultusunda çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Yılmaz, dünya ekonomisinin yüzde 3 civarında büyürken, Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme sağladığını belirtti.

Kararlılıkla Enflasyonla Mücadele

Enflasyonun temel meselelerinden biri olduğunu vurgulayan Yılmaz, enflasyonla mücadelenin kararlılıkla ve uzun vadeli bir perspektifle sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, enflasyonla mücadelede aylık bazda sonuçlar almaya başladıklarını belirterek, Ocak ve Şubat aylarında beklentilerin üstünde gelen enflasyonun Mart ayıyla birlikte ivme kaybedeceğini öngördüklerini ifade etti.

Orta Vadeli Program Tahminleri

2025 yılı için Orta Vadeli Program'da öngörülen enflasyon oranının yüzde 15 civarında olduğunu belirten Yılmaz, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüş beklentisi olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, bu tahminlere dayanarak bütün plan ve programlarını yapmış durumda olduklarını belirtti.