Ülkemizde herkes bunu bekliyordu ve belli oldu! Çarşamba günü sabahtan açıklanacak

Ülkemizde herkes bunu bekliyordu ve belli oldu! Çarşamba günü sabahtan açıklanacak
Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi belirsizliğiyle birlikte karmaşık bir seyir izliyor. Piyasalar için gerekli verilerin açıklanacağı tarih de belli oldu.

Bu karmaşık dönemde altın, ons başına 2.233 dolara kadar yükselerek %3,1’lik bir artışla rekor seviyeye ulaştı.

Cuma günü, Paskalya tatili dolayısıyla ABD, Avrupa ve Hong Kong piyasalarının kapalı olduğu duyuruldu. Bu durum, uluslararası piyasalarda işlem hacminin düşük seyretmesine neden oldu.

Enflasyon Verisi Piyasalarda Bekleniyor

Türkiye’de ise gözler, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Nisan Çarşamba günü açıklayacağı enflasyon verisinde olacak. Bu veri, piyasalarda önemli bir kılavuz olacak ve ekonomik görünüm hakkında önemli ipuçları verecek.

Dolar/TL kuru, haftayı bir önceki kapanışa göre %1,13 artışla 32,1814 seviyesinden tamamladı. Kur hareketleri, piyasalarda yakından takip ediliyor ve döviz kuru istikrarı önemli bir konu olarak değerlendiriliyor.

S&P Global'den Büyüme Tahminleri

S&P Global, gelişmekte olan ülkeler için 2024 yılı toplam büyüme tahminini %4,1’den %4,2’ye yükseltirken, Türkiye için ise %2,4’ten %3’e yükseltti. Bu artışlar, ekonomik iyimserlik adına olumlu sinyaller olarak değerlendiriliyor.

Direnç ve Destek Seviyeleri Belirlendi

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.350 seviyelerinin direnç, 9.000 ve 8.900 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtti. Bu teknik analizler, yatırımcılar için yol gösterici nitelikte olup, piyasalardaki hareketlerin anlaşılmasına yardımcı olabilir.