Türkiye geneli için büyük müjde! Doğalgaz tamamen ücretsiz oluyor

Türkiye geneli için büyük müjde! Doğalgaz tamamen ücretsiz oluyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nisan 2023'te duyurduğu 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024'te sona eriyor. Bu kapsamda, Mayıs 2024'e kadar 19,7 milyon haneye toplamda 43 milyar liralık bir devlet katkısı sağlanmış olacak.

Ücretsiz doğalgaz hizmeti kapsamında, Mayıs 2024 itibarıyla hanenin her ay son kez 150 liraya denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olarak verilecek. Bu uygulama ile vatandaşlar son kez avantajlı bir şekilde faydalanabilecekler.

Müjde: 1 Yıl Boyunca Ücretsiz Doğalgaz

Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisinde karaya çıkarılması töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeye göre, 1 yıl boyunca doğalgaz ücreti alınmayacak ve 25 metreküplük kullanım da ücretsiz olacak. Bu müjde konutların yanı sıra ibadethane ve cemevi abonelerini de kapsıyor.

Toplamda 6,4 Milyar Metreküp Ücretsiz Dağıtıldı

Ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında bugüne kadar toplam 6,4 milyar metreküp doğalgaz, vatandaşlara ücretsiz olarak sunuldu. Bu destekle birlikte hane halkı ciddi bir tasarruf sağlamış oldu.

Devletin Katkısı

Devlet, ücretsiz doğalgaz hizmeti kapsamında vatandaşların faturalarına Mayıs 2024'e kadar toplamda 43 milyar liralık bir katkıda bulunmuş olacak. Bu uygulama, vatandaşların ekonomisine önemli bir destek sağlarken, sona erecek olmasıyla birlikte yeni dönemde enerji politikalarının nasıl şekilleneceği merak konusu haline geliyor.