Toplu ulaşıma yüzde 90 zam! 3 Temmuz’dan itibaren yeni fiyatlar geçerli olacak

Toplu ulaşıma yüzde 90 zam! 3 Temmuz’dan itibaren yeni fiyatlar geçerli olacak
Asgari ücrete gelen zam miktarının belli olmasından sonra toplu ulaşıma da zam kararının alındığı duyuruldu! Gelen son dakika haberine göre Konya’da 3 Temmuz tarihinden itibaren toplu ulaşıma zam yapılacağı açıklandı.

Aktarılan son habere göre Konya’da öğrenci bileti 2,50 TL’den 4 TL’ye tam bilet ise 4,50 TL’den 8,50 TL’ye çıkacak. Konuya ilişkin açıklamayı Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası ve KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak yaptı.

ÖĞRENCİ 4 TL, TAM 8,50 TL OLACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi maliyetlerin artması ve benzine zam gelmesinden sonra toplu ulaşıma yüzde 90 zam yapma kararı aldığını duyurdu. Zam kararı ile birlikte öğrencilerin biletleri 4 TL, tam biletler ise 8,50 TL’den satışa çıkacak. Yeni tarifesinin 3 Temmuz Pazartesi gününden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

YENİ FİYATLAR 3 TEMMUZ’DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Başkan Muharrem Karabacak, ulaşım güncellemesiyle ilgili şu bilgileri verdi:

"04 Temmuz 2022 tarihinde almış olduğumuz şehir içi minibüs ücret düzenlemesinin üzerinden 12 ay gibi bir süre geçmiş olup, bu süre zarfında akaryakıt, amortisman ve işletme maliyetlerine gelen artışlar nedeniyle minibüsle ulaşım ücretlerine düzenleme yapma gereği doğmuştur. Alınan kararla minibüs indi- bindi ücretimiz 8,5 TL, mesafesine göre 10-11 TL olarak güncellenmiştir. Alınan karar 3 Temmuz 2023 Pazartesi gününden itibaren uygulamaya başlayacaktır. Yolcularımızın ve vatandaşlarımızın düzenleme kararını anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyorum”