Temmuz'dan itibaren resmileşti! Arabası olanlara 3 Temmuz duyurusu yapıldı: Sakın bunu yapmayın 1.979 TL cezası var

Temmuz'dan itibaren resmileşti! Arabası olanlara 3 Temmuz duyurusu yapıldı: Sakın bunu yapmayın 1.979 TL cezası var
Aracı olan ve trafiği çıkanları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme oldu ve Temmuz'dan itibaren resmileşti. Bu doğrultuda 3 temmuz duyurusu yapıldı ve aracı olan herkesin kontrol etmesi gerektiği bildirildi.

Yılbaşında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına yüzde 112,9 olarak zam yapıldığı belirtilerek trafik cezalarının rekor seviyelere çıktığı bildirildi. Trafik cezalarına yapılan zam ile kurallara uymama caydırıcı bir şekilde oldu. Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 951 liraya kadar çıkarken diğer cezalar da bir o kadar zamlandı.

1.979 TL'YE KADAR ÇIKTI 

Aktarılan son habere göre hız sınırını yüzde 10-30’a kadar aşanlara 951 TL, hız sınırını yüzde 30-50’ye kadar aşanlara 1.979 TL trafik cezası olduğu belirtilerek trafik kazalarının çopunun hız sınırını aşmaktan kaynaklı olduğundan dolayı bu durumda caydırıcı cezaların geldiği bildirildi.

Trafik cezaları için aktarılan habere göre Emniyet şeridini ihlal etmek bin 823 TL'den 4 bin 64 TL'ye kadar çıktığı belirtilerek sigortasız bir araç ile trafiğe çıkmanın bedeli 196 TL’den 436 TL’ye yükseldiği ve plakanın trafikte okunur olmasını engelleyecek değişikliklerin yapılması durumunda araç sahiplerine dev ceza verileceği bildirildi.

PLAKA İÇİN 1.671 TL CEZA VAR

Bununla beraber plakası okunmayanlara 1.671 TL ceza verileceği bildirildi. Bu sebeple trafiğe çıkmadan önce hem ön hem de arka plakalarınızın okunur olup olmadığının mutlaka kontrol edilmesi gerektiği ifade edildi.