Temmuz memur emekli maaşı son dakika! Yeni belli oldu: 7 bin TL detayı açıklandı! Yüzde 60..

Temmuz memur emekli maaşı son dakika! Yeni belli oldu: 7 bin TL detayı açıklandı! Yüzde 60..
Milyonlarca kişinin gözü bugün Ankara’da düzenlenecek olan toplantıya çevrildi. Emekliye zam ve en düşük memur maaşının düzenlemesine ilişkin kabinede bugün yoğun bir toplantı geçecek. Temmuz memur emekli maaşında son dakika! İşte detaylar..

TÜİK, enflasyon verilerini 5 Temmuz Çarşamba günü açıklayacak. Haziran ayı enflasyonun belli olmasından sonra emekli maaşları belli olmuş olacak. Memur zammı için de en düşük 22 bin TL olacak denmişti. Konunun bugün kabinede masaya yatırılması bekleniyor. İşte haberin detayları..

Haziran ayı enflasyonu için geri sayım başladı. 6 aylık enflasyon tahmininin belli olmasından sonra maaş tablosu netleşecek. Gözler bugün Külliye’de düzenlenecek olan Kabine Toplantısı’na çevrildi. Emekliye kademeli zam, memurlara ise en az 22 bin TL verilmesi konuşulacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İDDİASI

Kamu işçilerine yüzde 45, asgari ücrete yüzde 34 zam geldi. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL’ye de zam gelebileceği iddia edildi. Henüz net bir bilgi olmasa da en düşük emekli maaşının 10 bin TL’yi geçebileceği konuşuluyor.

REFAH PAYI EKLENİRSE OLASI ZAM DURUMU

SGK Uzmanı Emin Yılmaz memur zammı için seyyanen yapılacak zam oranına ilişkin senaryoları tek tek açıkladı. Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde:

“Kabaca söylemek gerekirse yılbaşındaki zamma bakıldığında yüzde 15 enflasyon rakamına yüzde 15 refah payı artışı yapılmış. Yani oradaki katkı payını iki ile çarptığımız zaman yüzde 30’luk bir rakam elde etmiştik. Bunu referans olarak kabul edebiliriz. Yani memura yüzde 16’lık bir zam yapılacaksa yüzde 16 da refah payı eklenirse Temmuz 2023 için yüzde 32’lik zam söz konusu. Dolayısıyla 11.848 TL’ye yüzde 32’lik zam yapıldığı zaman 15.712 TL’ye ulaşmış oluyoruz. Peki en düşük memur maaşı 22 bin TL nasıl olacak? 3 tane seyyanen zam senaryosu var. 5 bin, 7 bin ve 8 bin TL… 22 bin liradan yüzde 32 zam ile 15.712 liralık zammı çıkardığımızda 7 bin liralık fark olması lazım. Buradaki veriler ışığında 8/1 kademede olan polis memuru 18.235 TL’den 24 bin 183 liraya maaşı ulaşır. Seyyanen 5 bin TL’lik zam ile de 29.183 TL alma ihtimali bulunuyor. Yani burada oran orantı ile yüzde 60’lık bir fark oluştu. En düşük memur maaşı yüzde 86 artacak ancak hepsine orantılı bir şekilde yüzde 86’lık zam olmayacak. Orada derece, kademeye göre rakamlar değişecek”